Formål og vision

DRØMMEN

Drømmen om at træne kroppen, dyrke idræt eller bare få noget motion er fuldstændig den samme for alle mennesker, uanset om man mangler 1 finger, ens 2 øjne eller slet ingen ting. Men hvorfor springer alle mennesker så ikke bare ud i det og gør det?

VIRKELIGHEDEN

Det er ikke muligt for alle. Virkeligheden er, at mennesker, der har et synshandicap, ikke har friheden til at springe ud i det. De konfronteres med store og oftest uovervindelige forhindringer når de opsøger glæden ved at få pulsen op.

FORHINDRINGERNE

Selv de enkleste former for motion og personlig træning er dyrere at udøve for mennesker med nedsat syn end det er for andre mennesker. Det sker kun sjældent, at der er plads i hverdagsbudgettet til at købe det nødvendige kompenserende udstyr, til at betale for de nødvendige hjælpere eller til dækning af hjælpernes transportudgifter. Et økonomisk råderum til at motionere sig til et bedre liv eksisterer generelt ikke. Kun en meget lille andel af de blinde har en arbejdsindtægt. Samfundet tilbyder blinde mennesker signifikant dårligere vilkår end alle andre mennesker, når det gælder om at forbedre sundhedstilstanden igennem personlig træning og motion.

KONSEKVENSEN

Konsekvensen er, såvel for blinde børn, unge og for voksne, at livet imod eget ønske mest leves isoleret og indendørs, med overvægt og med et dårligt fysisk/psykisk helbred og med et begrænset socialt liv.
I forvejen opleves livet som værende mere uværdigt, når man har et synshandicap.

LØSNINGEN

For at imødekomme behovet for at blinde og svagtseende børn, unge og gamle kan få pulsen op, stiftede Sven Mogensen i 2011 ”Synshandicappedes Motionsfond”. Fondens formål er at yde økonomisk støtte, sådan at blinde og andre personer med synsnedsættelse får muligheden for at motionere og dyrke idræt med den samme personlige frihed og det samme selvværd som alle andre mennesker.
Fonden har over årene økonomisk hjulpet hundredevis af blinde og svagtseende børn og voksne til at komme ud og løbetræne, køre på tandem og parcykel, stå på vandski og tage på langrends skiture, komme på cykel- og vandreture i naturen, svømme i svømmehal, lære judo, spille showdown eller goalball, kursus i golf, ridekurser, sejlbådkursus, kanoture, indkøb af elektronsigter til riffelskydning, træningsophold på La Santa Sport, ridelejr for blinde, dansekurser, lære at køre en hestevogn, træne på romaskiner, løbebånd og skitræningsmaskiner både i hjemmet og i fitnesscentre.
Og meget, meget mere…

VISIONEN

Fondens stifter, Sven Mogensen, ønsker at ikke kun de nuværende meget få, men enhver person der har et synshandicap skal gives muligheden for at få pulsen op igennem motion og idræt i gode sociale samvær – fuldstændig ligesom alle andre mennesker.
Nutidens lave afkast på det finansielle marked giver ikke mulighed for, at fonden kan yde den ønskede hjælp ved afkast fra fondens formue alene.  Derfor er det nødvendigt, at mennesker med et stort hjerterum giver donationer til forøgelse af fondskapitalen.  Kun igennem en forøgelse af fondens kapital kan udbetaling af legater til alle, som har dette særlige behov sikres.