Legatuddeling/legater

 

Legatuddeling 2023

Årets legatuddeling 2023 for Synshandicappedes Motionsfond kommer til at foregå den 8. juni (Fredericia/Århus) & 9. juni (Tåstrup).

Legatuddeling 2022

Sikke en fest – Synshandicappedes Motionsfond blev 10 år! Og ambitionen om at få pulsen op for både krop og lattermuskler, blev i høj grad indfriet.

Søren og Kim spillede lystigt og herligt ved jubilæumsgæster og legatmodtagernes ankomst til dette års helt særlige legatuddeling – så tonen var lige fra start i smukkeste leje. I solskinnet under åben himmel og i højt og forventningsfuldt humør overrakte Arne Christensen (eventyrer & foredragsholder), Jesper Holten (Medlem af forretningsudvalget i Dansk Blindesamfund) og Sven Mogensen (stifter af Synshandicappedes Motionsfond) flotte legater til gæve synshandicappede med mod på at prøve kræfter med både kendte og nye motionsformer. Det blev til inspirerende dialoger, hvor der undervejs kom mange guldkorn til at det ”Få pulsen op!”.

Der var legater til ridning, fitness, kajak, særligt udstyr til hjemmetræning, cykling, og et legat til et nyt spændende initiativ/projekt, der giver synshandicappede mulighed for paraklatring, blev også overrakt.

Det særlige jubilæumslegat på 25.000,- kr. gik til holdsporten Goalball med teamet bag den nye og årlige Super Goalball Event, hvor både danske synshandicappede spillere møder andre ligestillede europæiske spillere til udfordrende venskabskampe.

Ja, det var klart en eftermiddag i “glade giveres tegn”! Mange af de inviterede gæster og legatmodtagerne viste nemlig stort #Overskudtilatdele!

De købte flot og godt af Synshandicappedes Motionsfonds jubilæums t-shirt samt lodder i et festligt ”ballon-lotterier”, der knaldede til højre og venstre! Alle pengene fra salg og lotteri går naturligvis ubeskåret til Synshandicappedes Motionsfond og direkte videre til flere legater.

Der blev samlet over 10.000,- kr. ind til fonden – STOR TAK til alle jer, der viste #Overskudtilatdele.

”Op med pulsen!” – det kom den også, da deltagerne stemte i på trommer under et fælles stomp-arrangement.

Både den musiske sans og rytmesansen fik et ordentligt nøk; så jorden rystede. Latteren fik nye højder!!!! Festligt styret i mål af trommeføreren Jimmi Bech til trods for at vores musikalske evner strittede i mange forskellige retninger.

Under aftenens middag fik vi flot besøg af TV2 Syd, der ville høre mere om, hvilke muligheder legatet giver den synshandicappede legatmodtager for at nyde glæden ved at få pulsen op – alene eller i selskab med andre glade motionister. Arne’s imponerende “motions CV” er der ikke mange, der kan stå mål med – altså heller ikke seende! Arne er bl.a. skiløber helt ud i det ekstreme og løber “selvfølgelig” med i verdens hårdeste skiløb: Nordic Arctic Circle Race (160 km over 3 dage i 30 minusgrader). Også Kim er aktiv på Motionsfonden. Han fortalte om sin store glæde ved og oplevelser på vandet i havkajakken.

TV Syds besøg hos en af sidste års legatmodtagere (en synshandicappet familiefar med en synshandicappet hustru og to seende børn), der sammen med hans kone havde fået støtte til indkøb af hver deres  tandemcykel, viste med al tydelighed, den følelse af “frihed” det gav familien, når de glade og med smil på læben susede derudad med vind i håret. Se TV Syds indslag her

Forhåbentligt giver disse fine fortællinger fra “det virkelige liv” endnu flere synshandicappede lysten til at komme med på det hold, der får pulsen op, dejlige stunder og måske også nye relationer!

Kom fra tanke til handling! Måske du som synshandicappet er blandt næste års modtagere af et legat, der netop kan være med til at åbne døren til de mange muligheder, motionsverdenens byder på? Hvis ja, læs mere om legatansøgning her

Næste legatuddeling – vil du vide mere om næste legatuddeling, så følg med på blindmotion.dk, der løbende opdateres.

Blindmotion er støtteforeningen for Synshandicappedes Motionsfond, og det er her, vi har arbejdshandskerne på, når det gælder planlægning og afvikling af events og legatuddelinger.

Har DU lyst til at trække arbejdshandskerne på sammen med os? – Så tøv ikke med at kontakte carina@blindmotion.dk – og kom med bag kulissen som frivillig hjælper, når vi næste gang deler legater ud eller mødes til andre af Blindmotions aktiviteter. Vi glæder os til at få dig med på holdet!

Tour de Legatuddeling 2021

”Tour de legatuddeling 2021” blev en hjertevarm og festfyldt begivenhed takket være en masse skønne menneskers indsats for at gøre dagen til noget helt særligt for vores legatmodtagere.

Turen rundt i landet viste i den grad hjertepuls ved #Overskudtilatdele; vi udfordrede vejret og fik latter og glæde som den røde tråd for hele touren.

Her kommer et lille potpourris af de skønne oplevelser fra touren:

Foto-kollage fra legatuddelingen i Slangerup
Legatuddeling i Slangerup
Foto-kollage fra legatuddelingen i Vanløse
Legatuddeling i Vanløse
Foto-kollage fra legatuddelingen i Fredericia
Legatuddeling i Fredericia
Foto-kollage fra legatuddelingen i Ebeltoft
Legatuddeling i Ebeltoft

Pressen var også på banen – læs hvad de skrev:

Overordnede medier

Lokal omtale

Legater

Fondens indhøstede erfaring siden den første legatuddeling i 2013 er at legaterne fører til gladere og sundere mennesker, som motiveres til at gå ind i nye sociale motionsnetværk.

De seneste 10 år har fonden i samarbejde med Dansk Blindesamfund bevilliget motionslegater for ca. kr. 110.200 pr. år.

Det er blevet til 142 legater på i alt kr. 1.102.000,-

Foto fra legatuddeling 2019
Foto fra legatuddeling 2019

”Overskud til at dele”

Læs mere om vores støtteforening Blindmotion.dk

Nutidens lave afkast på det finansielle marked giver ikke mulighed for, at fonden kan yde den ønskede hjælp ved afkast fra fondens formue alene. Derfor er det nødvendigt, at mennesker med et stort hjerterum bidrager ved medlemskaber til forøgelse af fondskapitalen. Kun igennem en forøgelse af fondens kapital kan udbetaling af legater til alle, som har dette særlige behov sikres.