Jesper Dahl: Holdsport for blinde? Med en bold? Arh, det må være for sjov!

Alle kan være med til goalball – men når vi stiller hold, sender vi selvfølgelig de bedste, vi vil jo gerne vinde.

I Danmark har vi mange gode spillere, og der er turneringer i goalball på verdensplan, så hvis du er god nok, kan du komme med.  Det kræver selvfølgelig at du møder op til træningen hver gang og viser klubsind, den går ikke hvis du tror, du kan klare dig med en badebillet.

Fordelen ved at dyrke holdsport i en klub er den samme for seende som for synshandicappede, nemlig at her kan der dannes netværk og at man som ung kan finde nogen at spejle sig i. Man kan lære andre at kende og finde ud af, at det også er op ad bakke for dem nogle dage. Man lærer hvad det vil sige at deltage i et forpligtende fællesskab og det giver viden for livet at lære, hvad det vil sige. Desuden er der jo både herre- og damehold og mixhold, så man kan få mødt en masse sjove mennesker! Med goalball skal alle kunne være med, for uden bredden har vi ingen elite.

Vores elite – der lige har spillede op med nogle af de bedste hold på SuperGoalball Event i ‘22 –  består af spillere, der alle er dedikerede til sporten og som møde op og passe træningen, de er alle en vigtig del af det lokale klublivet, så kom og vær med!

Se her video om det at være official til at goalball Event

Jesper Dahl, forælder til blind teenager + formand for Goalball udvalget Parasport Danmark