FH Tandem Team til Paris

På tandem til Paris

Jeg er blind og var så heldig at møde Finn og han foreslog at vi sammen skulle cykle til Paris på tandem – det blev starten på en kæmpe oplevelse som vi sætter stor pris på. Vi fik flere sponsorer og var så heldige at Synshandicappedes Motionsfond også støttede os – hvilket vi er meget beæret over. Uden disse sponsorer ville vores projekt ikke kunne lade sig gøre.

Udstyr

Vi startede vores træning med at cykle på en lånt tandem fra Vejen og Omegns Tandemklub. Cyklen var ikke egnet til at køre langt og hurtig, så vi havde brug for en racer tandemcykel. Takke være vores sponsorer kunne vi købe en speciel bygget tandem i Tjekkiet samt cykelhjelme, tøj, sko mm.

Motion

Inden turen til Paris cyklede vi som træning ca. 6.500 kilometer sammen og vi oplevede så mange ting sammen på vores træningsture. Vi mødte mange forskellige mennesker og vi fik mange gode snakke, grin og kager undervejs. Vi trænede også hver for sig – så vi var i super form da turen til Paris begyndte.

Paris

Vi cyklede til Paris på 7 dage og havde vores koner med som servicebil. Vi cyklede i regn og blæst, i snit 200 km om dagen, navigationen drillede og vi kørte forkert, fik hudløse numser, mødte mange mennesker undervejs og vi fik stor opbakning på FB. Den store opbakning var det hele værd.

At cykle ind i Paris og rundt ved Eiffeltårnet med familien og venner stående og huje var en kæmpe oplevelse, som vi vil mindes med glæde. Personligt gjorde vi store fremskidt og turen til Paris var meget lettere fysisk end vi troede muligt.

Venskab

Finn og jeg udviklede et tæt venskab under træningen og turen til Paris. Et venskab der bygger på tillid, slid, kamp gejst og godt humør.

Opmærksomhed

Under træningen og på selve turen til Paris er vi blevet mødt af så mange mennesker, der synes om vores projekt og det har været skønt med al den opbakning. Vi har været i Go´ Morgen DK før og efter turen, der er skrevet flere artikler om os, og en artikel i ”Øjeblikket” og vi har været på TVSyd. Derudover har der været stor aktivitet på Facebook i gruppen ”FH Tandem team”. Vores budskab om at kunne inspirere andre til at dyrke motion og især tandemcykling blev promoveret.

Efterspil

Vi har efterfølgende skabt kontakt og hjulpet flere med at starte tandemcykling op og holdt et par foredrag om vores tur til Paris.

Vi vil gerne opfordre andre blinde og svagtseende til at motionere – der følger så mange sidegevinster med som er godt for både krop og sjæl.

Hilsen Finn og Holger
FH Tandem Team

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *