Trubaduren og vandringsmanden Søren Høg

Mit navn er Søren Høg, 1963:

I mine unge år, gik jeg fra at være stærkt svagtseende, til total blindhed.

Motion har haft stor betydning for mig i mit liv som professionel musiker, jeg vil faktisk sige: At det har reddet mig, og været med til at holde fokus på det helt væsentlige i tilværelsen.

Jeg har snuset til forskellige sportsgrene, da jeg er nysgerrig af natur, men fundet de mere langsomme måder at bevæge mig på, mest glædelige, såsom: roning, langrend skiløb, rolig yoga og løb. Bedst af alt holder jeg af at vandre, og i det følgende vil jeg berette om min rejse til fods gennem Danmark.

Fra Skagen til Fakse:

Jeg har lige siden barnsben, drømt om at vagabondere, men som synet svandt, mistede jeg modet til at rejse på denne måde:

Modet fik jeg igen efter at have oplevet et par kolde afvaskninger ude i det samfund, der gerne skulle kunne favne os alle:

En højskole mente ikke at kunne rumme en blind, et gospelkor, følte ikke at man kunne dirigere en blind, og sidst men ikke mindst fik jeg en afvisning på medlemskab i en roklub.

Da jeg var kommet mig, begyndte min gamle drøm om at vagabondere at røre på sig.

Jeg tænkte at en tone var begyndt at snige sig ind i mellem os alle. En tone der gjorde det lidt for let at sige nej, og kunne jeg lykkedes med min lange vandretur, kunne jeg måske igen få øje på det ja, som jeg er helt overbevist om, bor dybt i os alle.

Kan en blind finde vej gennem Danmark til fods, kan det måske inspirere andre til at sige ”Ja, så kan jeg også!!”
Det var nødvendigt at mit grej skulle være solidt og kunne holde, da det ikke måtte være årsagen til at mit forehavende mislykkedes.

Derfor var jeg oven ud lykkelig for at modtage et legat fra Synshandicappedes Motionsfond, så jeg kunne erhverve mig en trækvogn, jeg kunne spænde om livet, der kunne bære min guitar og øvrig bagage, som inkluderede hundemad til min Søde Gaia, samt skiftetøj og andre småsager.

Skærslipperens forårssang, inspirerede til netop den rute jeg ville gå, nemlig: ”fra Skagen til Fakse”:

Rejsen bestod af 3 dele:

1. Min personlige sejr og oplevelse af at stå helt alene, og løse udfordringerne som de kom.

2. Rejsen skulle følges af medierne, så jeg kunne komme frem med mit budskab.

3. Jeg skulle gøre alt for at besøge og overnatte hos nye mennesker, jeg aldrig havde mødt før, og kvittere for kost og logi, med en aften i ord og toner, for deres venner/bekendte/naboer og familie.

Og så afsted:

Jeg må indrømme, at da jeg helt i begyndelsen fandt mig alene for første gang, efter at tv-hold havde gjort deres, og havde 5 minutter, gik det pludselig op for mig: Nu gjaldt det!

Men vejret var fantastisk, og jeg var i god form, mine talende gps virkede, så afsted gik det. Min nervøsitet blev stille afløst af denne helt særlige form for frihed, en blind kan føle, når det faktisk lader sig gøre at finde vej, med gennemtænkte teknikker og sanserne helt fremme.

Vejen gik af østkysten fra Hulsig ned mod Hals/Egense, og derpå ind mod Mariager, Randers Langå, et lille ophold i min daværende Hjemby Aarhus, for så at fortsætte fra Viborg, og ned gennem Hærvejens netværk gennem små skønne byer mod Fredericia, tværs over Fyn til Nyborg, derfra sejlads til Korsør, Skælskør, for at lande i Fakse.

En fantastisk rejse gennem marker og skove, gennem de herligste landsbyer, hvor jeg blev betaget af hvor meget, at vi faktisk går og hjælper og støtter hinanden. Støtter op om det lokale, sørger for at de ældre og de ensomme, får besøg, får bragt varer ud og meget mere.

Mine besøg i de mange private hjem, vidnede om engagement, næstekærlighed og opmærksomhed på andre mennesker.
Der gik ikke mange kilometrer, før min tur, helt af sig selv, formede sig til en ”Ja-tur”!

En sådan rejse, har meget svært ved at blive gennemført, hvis et ”Nej” konstant bremser for om noget i dagen kan lade sig gøre, man er ganske enkelt nødt til at sige til sig selv:

”det skal nok gå, der findes en løsning”

Detaljer om min fodtur, kan findes i form af dagbogsopslag, fotos og meget andet på Facebook: Fra Skagen med kurs mod Fakse.

Foredrag om turen kan bookes direkte hos Søren Høg e-mail: vandringsmand@outlook.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *